Pelletskamin Nya versionen Ekerum 2 Vit+Drag

2073VD

Ny produkt

KMP Ekerum 2, Med WLAN (Wifi)

Nya Ekerum lanserades  2020. Den nya versionen har tekniken från Lilla Frö och nya Mysinge. Nya Ekerum har högre effekt, och är lättare att rengöra än sin föregångare. Asklådan är finurligt gömd i den utdragbara sockellådan. Den eleganta designen har vi däremot inte ändrat.

Mer detaljer

45 310 kr inkl.

Mer information

Pelletskamin Ekerum Vit + Drag 3.5 - 7 kW

Nya Ekerum lanserades 2020. Den nya versionen har tekniken från Lilla Frö och nya Mysinge. Nya Ekerum har högre effekt, och är lättare att rengöra än sin föregångare. Asklådan är finurligt gömd i den utdragbara sockellådan. Den eleganta designen har vi däremot inte ändrat, men nytt är att Ekerum förutom de traditionella och vita färgerna även finns i en halvblank grå kulör. 

KMP Ekerum - modern och tidlös

Stilren, avskalad och modern. Frontens formspråk är lika självklart som distinkt och det stora fönstret ger betraktaren optimal insyn till den levande elden. Även den öppningsbara toppen och den genomtänkta sockeln bidrar till det lätta och spänstiga uttrycket. KMP Ekerum är utvecklad och tillverkad i Sverige. Resultatet är en högkvalitativ, elegant och tidlös kamin med skandi-navisk känsla som är lika lättplacerad som lättskött.

Kaminen är tillverkad i lackerad plåt och aluminium, där topp och front erbjuds i sex olika kulörer. Sidorna och sockeln är lackerade i en diskret grafitgrå nyans.

Kontrollerad värme på dina villkor

KMP-kaminerna är P-märkta och dess fläktar och patenterade bränsle-matning gör dem till de mest tystgående pelletskaminerna på marknaden.

KMP Ekerum är utvecklad för att fungera som en primär värmekälla. Den höga verkningsgraden i kombination med den automatiska driften gör att kaminen ersätter upp till 80 % av uppvärmningen i en normal villa med t.ex. direktverkande el. Rumstemperaturen ställs enkelt in på manöverpanelen och vid termostatdrift tänds och släcks kaminen automatiskt för att hålla inställd temperatur.

Påfyllning av pellets sker enkelt genom att toppen skjuts framåt så att förrådet blir tillgängligt. Det rymliga förrådet gör att kaminen, i ett normalt hus, brinner 1-2 dygn innan det är dags att fylla på igen. 

Med eller utan skorsten…

Har du ingen skorsten kan du välja att installera KMP Ekerum helt utan en traditionell skorsten. Lösningen kallas KMP Drag och är en patentsökt fläktstyrd rökgaskanal som går rakt ut genom väggen. Även anslutningen till en traditionell skorsten, ny eller gammal, är mycket smidig då endast ett handgrepp skiljer anslutning uppåt från bakåt.

Teknisk info: Effekt min/max: 3,5-7 kW

Pelletsförråd volym: 31 liter pelletsföråd kapacitet: ca 20kg

Verkningsgrad: >93%

Strömförsörjning: 230 VAC, jordat uttag

Rökrör diameter: Ø76 mm

Vikt: 90 kg

Ljudeffektnivå min/max: <45 dB(A)

Mått: Bredd x Djup x Höjd: 530 x 590 x 1026 mm

Tillbehör

Nedladdningsbara PDF-Filer.