Pelletskamin KMP Mysinge betong, Utan skorsten - Drag - Wifi

KMP-2072BD

Ny produkt

Pelletskamin Mysinge betong, Utan skorsten - Drag

Mysinge i ny version!!!

Nu kan vi efter en längre tids utvecklingsarbete presentera Nya Mysinge. Vi erbjuder den med sidor och topp i tre olika varianter.

Med inbyggd Wifi! Kaminen kan anslutas till det trådlösa hemmanätverket, och styras via webläsaren i mobil, padda eller dator oberoende var du befinner dig.

Mer detaljer

45 900 kr inkl.

Mer information

Mysinge i ny version!

En kraftfull värmekälla Nya Mysinge är en utvecklad version av KMP:s klassiska trotjänare som fortfarande efter nära 25 år står och sprider värme i tusentals hem både i Sverige och andra länder. Kaminen är utvecklad och tillverkas i Sverige och genomsyras av en genuin kvalitetskänsla. Kaminens har design och format som passar i de flesta hemmiljöer.

KMP Mysinge är en lättskött och exklusiv pelletskamin som ger mycket myskänsla och skön värme även i lite större villor. Ger ditt hem värme med automatik Mysinge har en patentsökt ny matarkonstruktion, som tillsammans med den elektroniska styrningen justerar bränslematningen automatiskt och anpassar sig efter olika pellets. Mysinge är utvecklad för att fungera som en primär värmekälla. Den höga verkningsgraden i kombination med den automatiska driften gör att kaminen kan ersätta mer än 80% av uppvärmningen i en normal villa med t.ex. direktverkande el.

Rumstemperaturen ställs enkelt in på manöverpanelen och vid termostatdrift tänds och släcks kaminen automatisk för att hålla inställd temperatur. Påfyllning av pellets sker ovanifrån via två låsbara luckor. Det rymliga förrådet gör att kaminen i ett normalt hus även vid kalla utetemperaturer brinner 1-2 dygn innan det är dags att fylla på igen.

OBS: finns med eller utan skorsten...

Finns det ingen skorsten i huset kan du välja att installera Mysinge helt utan en traditionell skorsten. Lösningen kallas KMP Drag och är en unik fläktstyrd rökgaskanal som går rakt ut genom väggen. Du kan naturligtvis även ansluta kaminen till en befintlig eller ny skorsten om kaminen inte kan placeras vid en yttervägg. Tre stenalternativ Mysinge kan beställas med tre olika stenalternativ: • Polerad Öländsk kalksten • Hyvlad Jämtländsk kalksten • Gjuten betong

Finns i 3 modeller:

Polerad ölandskalksten

Det mest eleganta alternativet. Den polerade ytan och det unikt livfulla mönstret av 550 miljoner års avsättningar från utdöda djur ger ett påkostat intryck.

Hyvlad kalksten från den jämtländska fjällvärden

En robustare version vars grova yta ger ett mer rustikt och gammaldags utseende. 

Gjuten betong

Den släta betongen har blivit mycket populär i allt från fönsterbrädor till köksbänkar och gör kaminen lättplacerad i många moderna hem. 

Den intelligenta styrningen består av en kontrollpanel med tryckkänslig färgdisplay som har inbyggt WiFi. Kaminen kan anslutas till det trådlösa hemmanätverket, och styras via webläsaren i mobil, padda eller dator oberoende var du befinner dig.

Finns inte trådlöst internet kan kaminen fjärrstyras med SMS med hjälp av tillbehöret GSM-styrning.

Styrningen mäter undertryck, förbränningstemperatur och rökgastemperatur och justerar med hjälp av dessa parametrar matningen av pellets för att ge en optimal förbränning oberoende av pelletssort och storlek.

Den nyutvecklade brännarkoppen ger extremt goda rökgasvärden med mycket hög verkningsgrad och minimala utsläpp av koloxid, oförbrända kolväten och partiklar. Kaminen klarar med mycket bred marginal de krav som ställs i det nya Ekodesign-direktivet.

Enkel att underhålla: En nyutvecklad mekanism rengör röktuberna varje gång du drar ut asklådan. Askan ramlar ner i en väl tilltagen asklåda, som ligger dold i sockeln nedanför den glasförsedda dörren. Även brännarkoppen är lätt att tömma på aska, detta skall göras ett par gånger per vecka under eldningssäsongen. Askan kan med fördel strös ut i rabatten, där den utgör ett bra gödningsmedel.
Specifikation: Effekt(min-max): 2,5-7kW
Pelletsförråd volym: 38 liter
Pelletsförråd kapacitet: c:a 24 kg
Verkningsgrad:c:a 93%
Strömförsörjning: 230 VAC, jordat uttag
Strömförbrukning: medel- 40W
Vikt:c:a-140 kg
Ljudnivå: <45 dB (A)
Bredd x Djup x Höjd: 560x550x950 mm (* för skorsten/för drag)
Brinntid: 18-40 h
Rökrör diameter: Ø76 mm
Ljudeffektnivå min/max 41,5/45 dB(A)

Tillbehör

Kunder som köpt denna produkt köpte också:

Nedladdningsbara PDF-Filer.