Focus Eco Nature 40
search
  • Focus Eco Nature 40

Focus Eco Nature 40

64 120,00 kr

Detta är en modern värmepanna för vedeldning med omvänd förbränning som gör att pannan tar upp värmen mer effektivt. ECO Nature 40 är konstruerad för höga temperaturer vilket ger en ren och mycket effektiv förbränning som är bra för både plånbok och miljö. Konstruktionen möjliggör en förbränning med verkningsgrad upp till 91 %. En hög verkningsgrad kombinerat med en hög förbränningstemperatur minskar åtgången av ved samtidigt som det blir enklare att värma upp pannan och rengöra den. Därför rekommenderar vi att ansluta en ackumulatortank på minst 1500 liter för att kunna köra en fullständig och kraftig förbränning.
Pannan har testats och godkänts enligt gällande miljönormer av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut vilket är ett bevis på pannans effektivitet och rena förbränning.

Kvantitet

  Säkerhet & Säkra betalning!

Du kan känna dig trygg! De uppgifter du registrerar på ditt konto och all kommunikation mellan dig - Oss - Svea Bank - PayPal är krypterad.

  Leverans & Returer

Varor som finns i lager skickas normalt inom 1-3 arbetsdagar I de fall en vara måste beställas från leverantör kan leveranstiden vara något längre.

  Öppet köp!

Ångerrätt ! Enligt Distansavtalslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar.

FOCUS ECO Nature 40 är en modern vedpanna med omvänd förbränning. Det ger en effektivare förbränning och högre verkningsgrad om eldningen går till på rätt sätt. Keramiskt roster och en efterbrännkammare möjliggör en hög förbränningstemperatur som i sin tur ger en renare förbränning. Därför är också vår rekommendation att ansluta en ackumulatortank till pannan. Det gör att du kan ladda vedmagasinet fullt och ta tillvara på hela värmeeffekten, samtidigt som det gör underhållet enklare och tillfällena för eldning färre. För en så effektiv och ren förbränning som möjligt är det bättre med en kraftig och intensiv eldning.
Användning och underhåll av pannan sker på dess fram- och ovansida. Mätare och reglage har placerats på lämplig höjd för att vara smidiga att komma åt och reglera vid behov. Det är viktigt att komma ihåg att kvaliteten och fuktigheten på veden är av stor betydelse för hur mycket ved som går åt och hur bra pannan fungerar. Veden ska ha en fuktighetskvot på under 25 % och helst vara runt 50 cm lång och rekommenderad diameter på skorstenen är minst Ø 150 mm vid stålrör och minst 180x180 mm vid tegel (cirka 300 cm² = helt i tegel), höjden ska vara minst 5 m. Vi rekommenderar att rökgastemperaturen bör vara omkring 170 °C när pannan är nysotad för att undvika korrosion på skorstenen.

Effekt ved 40
Bränsle ved
1172441001
Kommentarer (0)
Det finns inga kundrecensioner just nu.